trečiadienis

                                  PIRMAS KARTAS... kepant žuvį :)
                                               STARKIS TEŠLOJE IR ORKAITĖJE KEPTOS DARŽOVĖS

       Dabar, kai gyvenu namuose su patogia virtuve ir tolygiai iškepančia orkaite, gaminu gaminu gaminu ir labai tuo mėgaujuosi.

                   Marinatui reikės:
                  Apie 1 kg tėčio pagauto ir išvalyto starkio mėsos :)
         1 citrinos
     šviežių petražolių
      druskos ir pipirų

                                 Tešlai reikės:
                              stiklinės pieno
                    miltų (pagal tirštumą)
                        2 kiaušinių
                        ir druskos ir pipirų

                        Garnyrui prireiks:
                kokių tik norite daržovių (mano atveju buvo česnakai, svogūnai, paprikos ir bulvės)
       aliejaus skardai ištepti ir citrinos griežinėlių

      Žuvį nuimti nuo kaulo ir supjaustyti juostelėmis, ištrinti prieskoniais ir petražolėmis, išspausti visą citriną ir palikti bent 1h.

      Kai ši bus pakankamai laiko pragulėjusi tokiuose "pataluose", į aliejumi pateptą ir trupučiu vandens pašlakstytą skardą sudėti visas jūsų mėgstamas arba ne tokias skanias, bet šaldytuve rastas daržoves ir kepti, kol bulvės gražiai apskrus.

      Ir ruošti tešlą:
  Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus (pastaruosius sudėti paskutinius), išplakti, sumaišyti su prieskoniais, miltais, pienu ir kepti tokioje masėje pamirkytą žuvį, kol ši įgaus gražią rusvą spalvą :)

     Visą rinkinuką gražiai sudėti į lekštes, papuošti citrinos griežinėliu (pasišlakstyti žuvį) ir petražolių šakele (kurios iš anksto NEREIKIA supjaustyti visos į marinatą :D).
   Valgantis vyras sakė, kad skanu, tik "skonis majadnas" :D
                                                                                          Skanaus!

2 komentarai:

  1. Kulinarinis menas neskirti krapų nuo petražolių? :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Oj, jau pasitaisiau :D
    Kas čia per mada komentuot anonimiškai?

    AtsakytiPanaikinti